23.08.2012


 

Avisene har de siste ukene skrevet om flere søkere til høyere utdanning og mangel på studenthybler, men jeg er en av de få heldige som klarte å kapre meg en studenthybel gjennom Studentsamskipnaden i Trondheim. Om du er som meg og er klar for å flytte inn i ny hybel i løpet av de neste ukene eller om du ikke skal flytte ut før om et par år, har jeg laget et lite innlegg om hva jeg gjorde etter at jeg fikk vite at hadde fått min første leiligheten.

 

Det første jeg gjorde etter at  SiT sendte melding og tilbød meg hybel, var å betale depositum og levere signert leiekontrakt via mail. Etter dette hadde jeg ikke så store planer før Oda, som også hadde fått bolig i samme studentby som meg, sa at hun hadde planlagt å dra til Trondheim i sommerferien før skolestart for å innrede hybelen. Vi dro dermed, i hver vår fullstappede bil,  til vårt nye bosted med våre respektive familier (Oda med far og mor, jeg med mor og bestemor) for å gjøre i stand hybelen til vi skulle flytte inn ved skolestart.


Pakkelisten ble ekstremt lang og kjedelig, men jeg har prøvd å lage den morsom for deg ved å lagre den som PDF-fil som kan skrives ut. Se på den her.

 

Jeg vil anbefale alle å besøke besteforeldre og andre kjente som kanskje har et par ekstra kopper og kar. Jeg fikk bl.a. mange fine vaser og serveringsfat hos besteforeldrene mine, i tillegg til et par pyntegjenstander mamma var lei av. Det er bare å spørre i vei! I tillegg finnes det mange gratis ting på finn. no og andre nettsider. Så det er bare å klikke i vei dersom du ønsker deg noe til en billig penge.


Hvis du er en type person som ikke er så glad i å kjøpe brukte ting av ukjente mennesker, vil jeg si at IKEA er det beste stedet å handle. IKEA er  billig, billig, billig og et flott alternativ for vordene studenter. Jeg kjøpte sofa, bokhylle, speil, teppe, spisebord og fire stoler på IKEA, så hybelen min kunne nesten vært en IKEA-annonse. Nå er det ikke slik at jeg ønsker at hybelen min skal være en levende reklameplakat, men IKEA er et utrolig godt utganspunkt og det er mulig å bytte ut det du har kjøpt etter hvert som du finner ting og møbler du VIRKELIG ønsker deg.


Her er et bilde av hybelen min, dog ikke ferdig innredet enda:
 


 

 


hits