BLI MER EFFEKTIV MED POMODORO

Studiene er i full gang, og selv om det virker som om eksamen er langt unna nå, er det lurt å begynne tidlig med å gå gjennom pensum. Mine verste fiender  når jeg skal øve til eksamen, er distraksjoner og forstyrrelser. Jeg vet ikke hvordan det er med dere, men jeg har en tendens til å bli distrahert av alt og ingenting - noe som ikke er den aller beste egenskapen når det er tid for lekser og eksamensøving. Jeg har derfor bestemt meg for å teste ut Pomodoro-teknikken. Den skal etter sigende gjøre at en lettere holder fokus på det som skal gjøres.


Hovedidéen bak teknikken er å ha fullt fokus i et lite tidsrom, for deretter å ha en kort pause før en starter på neste økt.

Alt du trenger for at teknikken skal fungere er en tidtaker. Og slik skal det altså gjennomføres:

  1. Skriv opp hva du skal gjøre i løpet av økta.
  2. Sett tidtakeren på 25 minutter.
  3. Arbeid med fullt fokus til tiden går ut  (selv om du ikke rekker å bli ferdig, er det viktig ikke å holde på lenger enn 25 minutter. Da er det bare å flytte resten av oppgaven til neste økt).
  4. Ta 5 minutter pause (lurt å strekke litt på beina for å få i gang blodsirkulasjonen).
  5. For hver fjerde økt, ta en lenger pause på 15-20 minutter (tips til hva du kan finne på: spise litt, flytte seg til et annet sted, strekke på beina, løpe en tur, ta en dusj, ringe en venn, eller noe annet som får deg til å tenke på noe annet).

LYKKE TIL!

 

FUNFACT: Grunnen til at teknikken har fått navnet Pomodoro er at oppfinneren hadde en kjøkkentimer med tomatform, og tomat på italiensk er nettopp pomodoro.

Stikkord:

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits