SCONES TIL FROKOST

I helgen som var, hadde Ingunn, Janusa og jeg bestemt oss for at vi bare skulle slappe av og daffe rundt i behagelige klr.Vi laget til og med en planfor hva vi skulle gjre med blant annet musikktips, filmtips og en oppskrift p scones. Bare planleggingen av en koselig kveld som denne er nesten like gy som det faktisk gjennomfre den. Til middag laget vi herlig biff med fltegratinerte poteter og tomatsalat. Resten av kvelden gikk med til slappe av, prate og bare vre til. Det var kjempekoselig. Oppskriften p vr jentekveld kan dere se her.

Jeg vknet litt tidligere enn de andre p lrdag morgen, s jeg bestemte meg for bake scones til frokosten.

INGREDIENSER: 300 g hvetemel, 150 g grov, sammalt hvete, 1 ts bakepulver, 1 ts salt og 2 ss sukker, 4 ss rapsolje og 3 dl lettmelk.

FREMGANGSMTE: Lurt sette p ovnen p 200 grader fr en begynner (det glemte jeg). Frst m hvetemel og grov, sammalt hvete, bakepulver, salt og sukker blandes sammen. Deretter blandes rapsolje og lettmelk i. Deigen m rres fin og fast, fr den kan tas ut av bakebollen og bli eltet videre p benken. Mens deigen hever litt, kan stekebrett med bakepapir finnes frem. Deretter lages seks runde boller av deigen som s legges p brettet. Bollene klemmes ganske flate fr de snittets med et kryss p toppen. Da er alt ferdig og sconsene kan stekes i ovnen i 15 minutter fr de blir avkjlt p ei rist.


Varme, gode scones til frokost var en fin avslutning p en avslappende jentekveld. Oppskriften anbefales!

Flg oss p facebook/Flg oss p bloglovin

n kommentar

h, nammi, de s gode ut:)

Skriv en ny kommentar

hits