SCONES TIL FROKOST

I helgen som var, hadde Ingunn, Janusa og jeg bestemt oss for at vi bare skulle slappe av og daffe rundt i behagelige klær. Vi laget til og med en plan for hva vi skulle gjøre med blant annet musikktips, filmtips og en oppskrift på scones. Bare planleggingen av en koselig kveld som denne er nesten like gøy som det å faktisk gjennomføre den. Til middag laget vi herlig biff med fløtegratinerte poteter og tomatsalat. Resten av kvelden gikk med til å slappe av, prate og bare være til. Det var kjempekoselig. Oppskriften på vår jentekveld kan dere se her.

Jeg våknet litt tidligere enn de andre på lørdag morgen, så jeg bestemte meg for å bake scones til frokosten.

INGREDIENSER: 300 g hvetemel, 150 g grov, sammalt hvete, 1 ts bakepulver, 1 ts salt og 2 ss sukker, 4 ss rapsolje og 3 dl lettmelk.

FREMGANGSMÅTE: Lurt å sette på ovnen på 200 grader før en begynner (det glemte jeg). Først må hvetemel og grov, sammalt hvete, bakepulver, salt og sukker blandes sammen. Deretter blandes rapsolje og lettmelk i. Deigen må røres fin og fast, før den kan tas ut av bakebollen og bli eltet videre på benken. Mens deigen hever litt, kan stekebrett med bakepapir finnes frem. Deretter lages seks runde boller av deigen som så legges på brettet. Bollene klemmes ganske flate før de snittets med et kryss på toppen. Da er alt ferdig og sconsene kan stekes i ovnen i 15 minutter før de blir avkjølt på ei rist.


Varme, gode scones til frokost var en fin avslutning på en avslappende jentekveld. Oppskriften anbefales!

Følg oss på facebook/Følg oss på bloglovin

Én kommentar

Åh, nammi, de så gode ut:)

Skriv en ny kommentar

hits